by lizzy_maxia » Wed Sep 17, 2003 11:11 am
No dobra, ja tylko wyrażę swoje zdanie, a potem możecie sobie dalej dyskutować. A więc :
Iść z kimś do łóżka właśnie poznanym na dyskotece? Sypiać z nieznajomym? Nigdy w życiu! Pomijam tu fakt niebezpieczeństwa zarażenia się różnymi chorobami, bo to oczywiste, ale moim zdaniem każdy związek musi przejść przez pewne fazy. Najpierw poznawanie się, rozmowy, wspólne spędzanie czasu, dopiero potem bliższy kontakt fizyczny wykraczający poza pocałunki, a na końcu seks. Akceptuję uprawianie seksu przed ślubem, ale między osobami, które są ze sobą już przez pewien okres czasu, minimum pół roku. W przypadku każdej pary ten czas jest różny, dostosowany do własnych potrzeb. Aborcja? Tak, ale tylko dla kobiet, które zaszły w ciążę w wyniku gwałtu albo stan zdrowia ich lub dziecka jest w niebezpieczeństwie zagrażającym życiu. Reszta niech płaci za swoje błędy. Lekkomyślne panienki powinny ponosić konsekwencje za swoje czyny, w końcu są już (w ich mniemaniu) dorosłe, skoro podjęły współżycie. Poza tym istnieją jeszcze środki antykoncepcyjne, które jednak po coś są. To tyle, co mam na razie do powiedzenia w tej sprawie. Przepraszam , jeśli kogoś w jakikolwiek sposób uraziłam.